Dergiye gönderilen tüm çalışmalar, Amerikan Psikoloji Birliği tarafından yayınlanan “Amerikan Psikoloji Birliğinin Yayın Kılavuzu, 7. Baskı (APA 7)” adlı kitapçıkta yer alan yazım ilkelerine uygun şekilde hazırlanmış olmalıdır.
Değerlendirilmek üzere gönderilen makalelerin ilk aşamada sadece metin içi atıf ve kaynakçalarının APA 7’ye göre hazırlanması gerekmektedir. Sadece kabul alan makaleler derginin şablonuna göre dergi sistemine yüklenmektedir. Dergiye makale gönderirken i) Tam Metin ve ii) Başlık Sayfası gönderilmesi zorunludur. Etik Kurul İzni gerektiren çalışmalar için etik kurul izninin de dergi sistemine yüklenmesi gerekmektedir.
Dergiye makale gönderirken i) Tam Metin ve ii) Başlık Sayfası gönderilmesi zorunludur.
Makale anonim olarak dergi sistemine yüklenmelidir. Makalede yazarlara ait bilgiler bulunmamalıdır. Yazar bilgileri başlık sayfasında belirtilmelidir. Yazarlar, metinde kendi çalışmalarına atfı şu şekilde yapmalıdır: (Yazar, 2023).
Dergiye gönderilen makaleler için herhangi bir kelime sınırlaması bulunmamaktadır. Özet 150-250; anahtar kelimeler ise 3-5 kelimeden oluşmalıdır.
Çalışmalarda Bilgilendirilmiş Gönüllü Onam Formunu kullanmak ve gerekli ise Etik Kurul Onayı almak zorunludur.
Değerlendirilmek üzere gönderilen çalışmalar daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır ve yayınlanmak üzere herhangi bir yerde değerlendirme sürecinde olmamalıdır.
Makalenin telif haklarının dergiye devredildiğine dair hazırlanan Telif Hakkı Devir Formu tüm yazarlar tarafından imzalanarak sadece kabul alan makaleler için dergi sistemine yüklenmelidir.
Dergimize Türkçe ve İngilizce çalışmalar kabul edilmektedir. Türkçe çalışmalar için Genişletilmiş İngilizce Özet zorunludur. Bu özet, kaynakçadan sonra, yeni bir sayfadan başlamalı ve çalışmanın İngilizce başlığı mutlaka belirtilmelidir. İngilizce genişletilmiş özet 1000-1500 kelime aralığında olmalı; giriş, yöntem, bulgular ve tartışma bölümlerini içermelidir.
Bazı kaynak gösterim biçimleri (Detaylı bilgi için: https://apastyle.apa.org/):
Metin içi Atıflar
Tek yazarlı esere metin içi - metin sonu atıf
Bulut (2023) - (Bulut, 2023)
Tek yazarlı esere sayfa numarası ile metin içi - metin sonu atıf
Bulut (2023, s. 9) - (Bulut, 2023, s. 9)
İki yazarlı esere metin içi - metin sonu atıf
İmren ve Tekman (2020) - (İmren ve Tekman, 2020)
İki yazarlı esere sayfa numarası ile metin içi - metin sonu atıf
İmren ve Tekman (2020, s. 9) - (İmren ve Tekman, 2020, s. 9)
Üç ve daha fazla yazarlı esere metin içi - metin sonu atıf
İmren ve arkadaşları (2020) - (İmren ve ark., 2020, s. 9)
Üç ve daha fazla yazarlı esere sayfa numarası ile metin içi - metin sonu atıf
İmren ve arkadaşları (2020, p. 9) - (İmren ve ark., 2020, s. 9)
Kaynakça
Makale
İmren, M. ve Tekman, H. G. (2020). The Relationship between Information and The Level of Communication Technology Use Motivations and Cognitive Abilities. Turkish Journal of Psychology, 35(86), 0-59. https://doi.org/10.31828/tpd1300443320190717m000021
Kitap
Bulut, M. B. (2019). Grup Dinamikleri ve Süreçleri: Sosyal Psikolojik Bir Yaklaşım. Detay.
Kitapta Bölüm
İmren, M. (2022). Dijital Teknolojiler ve Bilişsel Süreçlerin Etkileşimi. İçinde M. B. Bulut (Ed.), Cezbedici Bir Renk Skalasının Oluşumu: Psikolojinin Alt Disiplinleri içinde (ss. 61-86). Nobel.
Makale Göndermek İçin Giriş Yapmalısınız
created by
teret .